پلاسکو
مرکز خرید پلاسکو

ساختمان نخست پلاسکو به‌عنوان نخستین آسمان‌خراش و ساختمان مدرن خاورمیانه یاد می‌شد.این ساختمان ۱۷ طبقه با اسکلتِ فلزی که در سال ۱۳۴۱ گشایش یافته بود، یکی از مهم‌ترین کانون‌های تولید و فروش پوشاک در تهران بود که در روز پنج‌شنبه ۳۰ دی ۱۳۹۵ پس از ۵۴ سال از ساخت بر اثر آتش‌سوزی فرو ریخت و ۵۶۰ واحد تجاری در آن نابود شد.

پلاسکوی نخست، با ۴۲ متر بلندی در هنگام ساخت در سال ۱۳۴۱، بلندترین ساختمان تهران بود و در کنار ساختمان آلومینیوم از نخستین آسمان‌خراش‌های تهران شمرده می‌شد.

این ساختمان نماد تهران نوین و معماری مدرن در پایتخت ایران و به عنوان یک نماد شاخص شهری به‌شمار می‌رفت.

ساختمان نخست ساختمان پلاسکو توسط حبیب‌الله القانیان، رئیس انجمن کلیمیان تهران و مالک شرکت پلاسکو، از بزرگترین صنایع پلاستیک‌سازی ایران ساخته‌شد و نام ساختمان نیز از همین رو برگزیده شده‌است.

کار ساخت آن از سال ۱۳۳۹ تا ۱۳۴۱ جریان داشت و در سال ۱۳۴۱ افتتاح شد و با ارتفاع ۴۲ متر در هنگام گشایش بلندترین ساختمان تهران بود تا اینکه در سال ۱۳۴۲ ساختمان بورس تهران با ارتفاع ۶۸ متر عنوان بلندترین ساختمان پایتخت را از پلاسکو گرفت.

دربارهٔ هویت معمار این بنا شبهه‌هایی وجود دارد و گروهی سازندهٔ آن را فردی آلمانی و گروهی دیگر فردی کلیمی می‌دانند.

این ساختمان در زمان خود بلندترین بنای ساختمانی در ایران بود و یکی از نمادهای مدرنیتهٔ ایران به‌شمار می‌رفت در دههٔ ۱۳۴۰ از این ساختمان به‌عنوان «نماد سرمایه‌داری» نام برده می‌شد.

 

ساختمان جدید

 پس از حادثه آتش سوزی و فرو ریختن ساختمان پلاسکو و شهید شدن جمعی از آتش نشانان در سال ۱۳۹۵، بعد از سه سال عملیات ساخت توسط بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی، با رویکرد اتمام پروژه تا سال ۱۴۰۰ و نیز بکارگیری آخرین مقررات، آیین نامه‌ها و دستورالعمل‌ها در حوزه ساختمان و به خصوص آتش نشانی انجام پذیرفت.

احداث بنا در ۲۰ طبقه (۵ طبقه زیرزمین و ۱۵ طبقه روی زمین) در دستور کار قرار گرفت.

ساختمان جدید پلاسکو در ۲۰ طبقه و با استاندارد‌های به‌روز احداث و آماده بهره‌برداری شده است.

بر همین اساس ساختمان پلاسکو قرار است تا پایان آذرماه امسال با حضور ریاست بنیاد مستضعفان و جمعی از مسئولان شهری بهره‌برداری و در اختیار کسبه این مجموعه قرار داده شود.

ساختمان تازهٔ پلاسکو ۲۰ طبقه‌ای و دارای ۵ طبقه در زیر و ۱۵ طبقه در روی زمین است.

در مورد پیشنهاد معماری‌های ایرانی و اسلامی برای سازهٔ جدید، نقدهایی وارد شد. مدیر پروژه نیز دربارهٔ ساختمان تازه گفت: «سازهٔ جدید، فلزی و کاملاً پیچ و مهره‌ای است که با ساختمان پیشین پلاسکو که در حادثه دو سال پیش کمتر آسیب دیده تلفیق می‌شود و به حالت سنتی و مدرن در خواهد آمد»

بورس :
آدرس :تهران - خیابان جمهوری اسلامی، ضلع شمال شرقی چهارراه استانبول

مسیریابی مرکز خرید پلاسکو روی نقشه
سایر مراکز خرید شهر تهران
  • مرکز خرید علاالدین 2
    محله جمهوری
  • مرکز خرید بازار مبل خلیج فارس
    محله یافت آباد
  • مرکز خرید پالادیوم
    محله زعفرانیه
  • مرکز خرید گلدیس
    محله صادقیه
  • logo